VEELGESTELDE VRAGEN

De minimumleeftijd om te klimmen is vanaf vier jaar. Dat is dan ook de minimumleeftijd voor het onderdek van de klimboot. Om de hogere dekken te mogen beklimmen, geldt een minimumleeftijd vanaf acht jaar. * met onderstaande reikhoogte bedoelen wij het midden van de handpalm.

De minimale grootte hangt af van de route. Onderdek (geel), moet je tenminste een reikhoogte* van 1.30 cm. (leeftijd vanaf 4 jaar); Dek 1 (Family groen) minimale reikhoogte* van 150 cm zijn. (leeftijd vanaf 8 jaar); Dek 2 (Adventure blauw) minimale reikhoogte* 170 cm zijn. (leeftijd vanaf 13 jaar) Dek 3 (Expert rood) mag je klimmen bij een minimale reikhoogte* van 190 cm. (leeftijd vanaf 13 jaar)

U reserveert (koopt entreekaarten) alleen voor klimmers. Gasten die alleen komen kijken hoeven niet te betalen en hoeft u dus ook niet voor te reserveren. Zij kunnen plaats nemen op ons terras en bijvoorbeeld heerlijk genieten van een koffie kopje met een lekkere snack.

Kinderen van 4 jaar (reikhoogte 130 cm) t/m 7 jaar kunnen klimmen op het Onderdek altijd samen met een volwassenen. (1 kind : 1 volwassenen) Kinderen vanaf 8 jaar (reikhoogte 150 cm) t/m 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassenen (13+) op het Onderdek & Dek 1 klimmen. Vanaf 13 jaar mag er zelfstandig geklommen worden.

Nee, in het buitenland zijn andere regels en andere wetten. Onder de 13 jaar betekent mee klimmen van een volwassene.

Ja dat mag. U betaalt de normale entreeprijs en dan kunt u uiteraard ook gebruik maken van de overige routes.

Zoals bij elke fysieke uitdaging is er een risico aanwezig, maar veiligheid heeft voor KlimKong de hoogste prioriteit. Daarom werken wij ook met een uniek veiligheidssysteem waarbij u continue beveiligd bent aan een veiligheidskabel. Indien alle veiligheidsregels worden nageleefd is het risico tot het minimum beperkt. Het klimbos /klimpark is gebouwd volgens EN 15567 en wordt jaarlijks volgens deze EN norm gekeurd. Alle deelnemers ontvangen een veiligheidsinstructie en een klimset met veiligheidsgordel en helm. Bij KlimKong staan professionele medewerkers klaar om u te begeleiden.

Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan om te reserveren. Het kan met name ’s middags druk zijn en het is niet prettig wanneer we niet de volle aandacht kunnen geven. Reserveren voor een groep is altijd nodig, ongeachte de grootte van de groep. U kunt dit het beste doen via de mail klimkongsevenum@gmail.com. U koopt dan entreekaarten die u voor die bepaalde datum kunt gebruiken.

Nee, onze parkeerplaats is dezelfde als van de Schatberg. Deze is gratis.

Het is niet toegestaan zelf meegebracht eten en drinken binnen ons klimpark te nuttigen. Ons gezellige terras biedt diverse leuke en lekkere mogelijkheden om u van iets lekkers te voorzien.

Makkelijk zittende kleding en stevige schoenen zijn het beste. Houd er rekening mee dat u een klimgordel aankrijgt en dat is met bijvoorbeeld een rok niet handig

Jazeker, neem foto- en videocamera mee op uw klimavontuur! We zijn achteraf ook heel benieuwd naar het resultaat. Je kunt je foto’s op deze site uploaden, zodat iedereen ze kan zien. En als je de zelfgemaakte video op Youtube plaatst, zet er dan het trefwoord KlimKong bij en stuur de URL aan ons. Dan kunnen we hem ook op deze site zetten.

Nee, we hebben helaas geen faciliteiten om uzelf te verkleden. In noodgevallen kun je het toilet hiervoor gebruiken, maar het is verstandiger om thuis alvast om te kleden.

Bij regen blijft het park gewoon open. Sommige oppervlaktes kunnen wat gladder zijn, maar dat is nog geen reden om te stoppen. En veel kinderen vinden het vaak juist erg leuk om te ‘survivallen’ in de regen!

Eventueel reserveringsbewijs, dat je via de mail krijgt wanneer je reserveert; Een ingevulde validiteitsverklaring.